Våra fönsterdörrar

Här nedan ser du exempel på några olika fönsteruppsättningar.
Alla fönsterdörrar går också att få med glas hela vägen ner (s.k. fullglas eller helglasade). Om du önskar någon annan lösning, kontakta oss gärna för diskussion och offert. Tillsammans med dig tar vi fram de fönsterdörrar du vill ha, efter de mått och spröjsalternativ du önskar. Spröjsen är som standard 22 mm breda, men finns också som bredspröjs 65 och 85 mm.

Här nedan ser du exempel på några olika dörruppsättningar. Oftast använder man samma spröjsning på dörren som fönstret, och man kan naturligtvis få och dörr att liva, både på vårt kopplade och sidohängda sortiment.

Fasta äkta spröjs, sätts i ytterbågen.

Alla fönsterdörrar går att få med olika storlekar på fyllningen, från standardfyllning till helglasad dörr, med glas hela vägen ner. Ofta rekommenderar vi dock att man sätter ett förstärkt understycke, så kallad klumpfot. Fyllningen kan antingen vara slät, friserad eller spårfräst.

Vi kan i princip tillverka de spröjsalternativ du önskar.
Här är några exempel på fler spröjsalternativ med färgat glas.

Som standard sätter vi 4 mm floatglas i inre och yttre bågen på vårt 1+1-fönstedörrar, men som tillval kan du välja andra glas.

På våra 2+1-fönsterdörrar har vi som standard 4 mm float i yttre bågen och D4-energi argon isolerglaskassett i inre bågen.

3-glas sidohängd fönsterdörr har en 3-glas isolerkassett T4-12 energi argon.

Som standard målar vi våra fönsterdörrar i antikvitt NCS S 0502-Y.

Om du önskar en egen, unik kulör ordnar vi givetvis detta mot pristillägg.

Våra garantier förutsätter fackmässig montering och underhåll. Funktionsgaranti gäller 2 år från leveransdagen avseende utförande av träarbete, funktion och beslagning,

10 års garanti mot kondens i isolerglas,

10 års garanti på kittets vidhäftning mot glaset,

5 års garanti på röta i trädetaljer.