Våra fönsterdörrar

Här nedan ser du exempel på några olika fönsteruppsättningar.
Alla fönsterdörrar går också att få med glas hela vägen ner (s.k. fullglas eller helglasade). Om du önskar någon annan lösning, kontakta oss gärna för diskussion och offert. Tillsammans med dig tar vi fram de fönsterdörrar du vill ha, efter de mått och spröjsalternativ du önskar. Spröjsen är som standard 22 mm breda, men finns också som bredspröjs 65 och 85 mm.

Utåtgående, kopplade fönsterdörrar fd/fdp 1+1

Dörr i samma utförande som vårt 1+1-fönster med 4 mm enkelglas i yttre- och inre båge. Både helglasat utförande eller fyllning nedtill finns som alternativ för att möta alla smakriktningar. Standard på våra dörrar är spanjolett med broms. Vi monterar dörrhandtag Fix 83 på insidan. På pardörrarna monterar vi kantreglar i över- och underkant i mötesdörren. Våra standardfyllningar har spegel på både insida och utsida, men man kan välja spårfräst spegel som tillval.

» Specifikation

Utåtgående, kopplade fönsterdörrar fd/fdp 2+1

Fönsterdörr i samma utförande som vårt 2+1-fönster med 4 mm floatglas i ytterbågen och isolerglaskassett D4-9 energi argon i innerbågen. Både helglasat utförande eller fyllning nedtill finns som alternativ för att möta alla smakriktningar. Standard på våra dörrar är spanjolett med broms. Vi monterar dörrhandtag Fix 83 på insidan. På pardörrarna monterar vi kantreglar i över och underkant i mötesdörren. Våra standardfyllningar har spegel på både insida och utsida, men man kan välja spårfräst spegel som tillval.

» Specifikation

2+1 FÖNSTERDÖRR MED ALUMINIUMUTSIDA, STANDARDUTFÖRANDE

Fönsterdörrar i samma utförande som vårt 2+1 Alu-fönster med 4 mm floatglas i ytterbågen och isolerkassett i innerbågen. Både helglasat utförande eller fyllning nertill finns som alternativ för att möta alla smakriktningar. Som standard på våra fönsterdörrar sätter vi spanjolett med broms och vi monterar spanjoletthandtag 260 på insidan. Som tillval kan man välja att även sätta handtag på utsidan samt även förborra för låscylinder. På pardörrarna monterar vi kantreglar i över- och underkant i mötesdörren som standard. På våra aluminiumdörrar sitter en slät fyllning i aluminiumplåt på utsidan.

» Specifikation

Utåtgående, sidohängda fönsterdörrar fd/fdp 3-glas

Fönsterdörr i samma utförande som vårt sidohängda 3-glas fönster. Både helglasat utförande eller fyllning finns för att möta alla smakriktningar. Standard på våra dörrar är spanjolett med broms, och vi monterar dörrhandtag Fix 83 på insidan. På pardörrarna monterar vi kantreglar i över- och underkant i mötesdörren. För bekvämare öppnings- och stängningsfunktion är ett tips att välja dubbla spanjoletter i sina pardörrar. Våra standardfyllningar har spegel på både insida och utsida, men man kan välja spårfräst spegel som tillval. Dessa dörrar passar bra att kombinera med vårt övriga 3-glasprogram då de har samma utseende och konstruktion.

» Specifikation
Här nedan ser du exempel på några olika dörruppsättningar. Oftast använder man samma spröjsning på dörren som fönstret, och man kan naturligtvis få och dörr att liva, både på vårt kopplade och sidohängda sortiment.

Fasta äkta spröjs, sätts i ytterbågen.

Alla fönsterdörrar går att få med olika storlekar på fyllningen, från standardfyllning till helglasad dörr, med glas hela vägen ner. Ofta rekommenderar vi dock att man sätter ett förstärkt understycke, så kallad klumpfot. Fyllningen kan antingen vara slät, friserad eller spårfräst.

Vi kan i princip tillverka de spröjsalternativ du önskar.
Här är några exempel på fler spröjsalternativ med färgat glas.

Som standard sätter vi 4 mm floatglas i inre och yttre bågen på vårt 1+1-fönstedörrar, men som tillval kan du välja andra glas.

På våra 2+1-fönsterdörrar har vi som standard 4 mm float i yttre bågen och D4-energi argon isolerglaskassett i inre bågen.

3-glas sidohängd fönsterdörr har en 3-glas isolerkassett T4-12 energi argon.

Som standard målar vi våra fönsterdörrar i antikvitt NCS S 0502-Y.

Om du önskar en egen, unik kulör ordnar vi givetvis detta mot pristillägg.

Våra garantier förutsätter fackmässig montering och underhåll. Funktionsgaranti gäller 2 år från leveransdagen avseende utförande av träarbete, funktion och beslagning,

10 års garanti mot kondens i isolerglas,

10 års garanti på kittets vidhäftning mot glaset,

5 års garanti på röta i trädetaljer.