Om oss

Kulturfönster i Lenhovda är den lilla fabriken med det stora kunnandet, och vi är måna om att ge det där lilla extra till våra kunder, det som kan vara så betydelsefullt.

Företaget startade 2010, och affärsidén var då, och är fortfarande att tillverka fönster i gammal stil, med riktig kärnfura, vackra smala profiler och kittade spröjs, precis som man gjorde förr.

Vi som äger och driver vårt företag har både lång och gedigen erfarenhet av fönstertillverkning. Det är med stolthet som vi utvecklar vår fabrik med modern teknik samtidigt som vi är väldigt noga med att inte kompromissa med kvaliten och hantverkskänslan.

Vi tillverkar fönster, fönsterdörrar och partier till såväl större byggobjekt som till villor och fritidshus på beställning. Vi tillverkar och levererar kundorderanpassat!

Vi finns i Småland i Lenhovda ca 30 km nordost om Växjö. Här har fönster tillverkats sedan 1950-talet då Lenhovda Snickerifabrik (sedermera Elitfönster) specialiserade sig på tillverkning av fönster och fönsterdörrar m.m. Yrkeskunnandet i samhället kring fönster och fönstertillverkning är hög och traditionen lång.

Gamla hus är så vackra med sin charm, sina detaljer och har en själ som inte går att hitta i nyare hus.

Med våra kulturfönster vill vi bidra till att hjälpa dig återskapa den stil som ditt hus ursprungligen byggdes i.

Många gamla hus har tyvärr under årens lopp fått sin ursprungliga själ bortrenoverad med nyare stil och material.

Det viktiga för oss är att det görs på ett passande, miljövänligt och omsorgsfullt sätt, med öga för detaljerna.