Våra fönster

Här nedan ser du exempel på några olika fönsteruppsättningar. Om du önskar någon annan lösning, kontakta oss gärna för diskussion och offert. Tillsammans med dig tar vi fram de fönster och du vill ha, efter de mått och spröjsalternativ du önskar. 
Spröjsen är som standard 22 mm breda, men finns också som bredspröjs 65 och 85 mm.

Utåtgående, kopplade fönster ukf/ökf 2+1

Utåtgående sidohängda eller överkantshängda fönster tillverkade i kopplat utförande. Fönster med god värmeisolering och bra ljudreduktion. En fönstertyp som förenar kravet på ett klassiskt utseende med kittfalsat 4 mm enkelglas på utsidan och energibesparande isolerglaskassett på insidan.

» Specifikation

2+1 FÖNSTER MED ALUMINIUMUTSIDA, STANDARDUTFÖRANDE

Utåtgående sidohängda eller överkantshängda fönster tillverkade i kopplat utförande med aluminium-utsida. Underhållsfria fönster med god värmeisolering och bra ljudreduktion. Ett fönster med innerbåge av trä med isolerkassett och där ytterbågen är en ren aluminiumbåge med 4 mm enkelglas. Vårt aluminiumfönster har givetvis samma vackra profiler som vårt övriga sortiment. Som tillval kan man välja att sätta glasdelande aluminiumspröjs på ytterbågen.

» Specifikation

Fastkarm 3-glas

Fastkarm med 3-glas isolerruta för god värmeisolering och bra ljudreduktion. Detta fönster passar utmärkt som ett komplement till vårt sidohängda 3-glas fönster men kan också med fördel sättas tillsammans med vårt 2+1 fönster. Naturligtvis har fastkarmen samma klassiska profiler på karmen som våra öppningsbara alternativ.

» Specifikation

Utåtgående, sidohängt 3-glas fönster

Ett sidohängt fönster med 3-glas isolerruta för god värmeisolering och bra ljudreduktion. Detta fönster kan ses som en lite modernare konstruktion än våra 1+1 och 2+1 fönster. Här har vi samma fina klassiska profiler på både karm, båge och spröjs, men fönstret består bara av en båge och behöver därför inte delas vid till exempel putsning.

» Specifikation

Här nedan ser du exempel på några olika fönsteruppsättningar.
Spröjsen är som standard 22 mm breda, men finns också som bredspröjs 65 och 85 mm. På våra 1+1 och 2+1 fönster sätter vi glasdelande, kittade spröjs, medan man på våra 3-glasfönster kan välja mellan utanpåliggande dekorspröjs eller mellan-glasspröjs. Mellanglasspröjsen är som standard 26 mm breda.

Fasta äkta spröjs, sätts i ytterbågen.

Vi kan i princip tillverka de spröjsalternativ du önskar.
Här är några exempel på fler spröjsalternativ med färgat glas.

 

Som standard sätter vi 4 mm floatglas i inre och yttre bågen på vårt 1+1-fönster, men som tillval kan du välja andra glas. På vårt 2+1-fönster har vi som standard 4 mm float i yttre bågen och D4-energi argon isolerglaskassett i inre bågen. 3-glas sidohängt fönster har en 3-glas isolerkassett T4-12 energi argon.

Som standard målar vi våra fönster i Antikvitt NCS S 0502-Y.
Om du önskar en egen, unik kulör ordnar vi givetvis detta mot pristillägg.

Våra garantier förutsätter fackmässig montering och underhåll.
Funktionsgaranti gäller 2 år från leveransdagen avseende utförande av träarbete, funktion och beslagning,
10 års garanti mot kondens i isolerglas,
10 års garanti på kittets vidhäftning mot glaset,
5 års garanti på röta i trädetaljer.